Informatie

informatieIn de jaren tachtig heb ik mijn eerste beelden gemaakt. Door goed te kijken en veel te boetseren heb ik het vak geleerd. De vormen van mens en dier zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. De lijnen en vlakken in een gezicht of kop, de houding en vorm van een lichaam fascineren me steeds weer. Maar uiterlijk alleen is niet genoeg, ook de persoonlijkheid van het model- het wezen – moet zichtbaar zijn in het beeld.
Een belangrijk deel van mijn werk bestaat uit beelden van dieren. Ik heb grote bewondering voor het werk van beroemde animaliers zoals Rembrandt Bugatti. Vaak maak ik beelden van jonge dieren. Hun kwetsbaarheid en expressiviteit blijven me boeien.

Ook het menselijk gezicht vind ik interessant. Twee van mijn portretten van mensen zijn genomineerd en geselecteerd door de Nederlandse Portretprijs. De kwetsbaarheid van het jonge dier zie ik ook bij kinderen en baby’s, die ik graag vereeuwig.

Ik werk bijna altijd met klei. Als een beeld af is wordt het gebakken en daarna kan het gepatineerd worden of afgegoten in brons. Al mijn beelden, ook die van keramiek, kunnen op aanvraag in brons gegoten worden.

Ik maak portretten van mensen en dieren in opdracht. In overleg met een aantal poseersessies en foto’s. Prijzen vanaf € 850 voor een kinderportret in gebakken en eventueel gepatineerde chamotte.

Voor prijzen van beelden en opdrachten of atelierbezoek kunt u contact met mij opnemen via het formulier op deze site.  Ik exposeer regelmatig en in diverse galeries zijn bronzen beelden van mij te zien.

Naast mijn beeldhouwwerk hou ik me ook bezig met fotografie en dan vooral met straat- en natuurfotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *