Informatie

informatie

De vormen van mens en dier zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. De lijnen en vlakken in een gezicht of kop, de houding en vorm van een lichaam fascineren me. Ook de persoonlijkheid van het model- het wezen – moet zichtbaar zijn in een beeld.
Een belangrijk deel van mijn werk bestaat uit beelden van dieren.  Ik hou van dieren en hun verscheidenheid van vacht en veren. Voor het werk van beroemde animaliers zoals Rembrandt Bugatti heb ik grote bewondering.

Ook het menselijk gezicht vind ik boeiend. Twee van mijn portretten zijn genomineerd en geselecteerd door de Nederlandse Portretprijs. De kwetsbaarheid van het jonge dier zie ik ook bij kinderen en baby’s, die ik graag vereeuwig.

Ik werk bijna altijd met klei. Als een beeld af is wordt het gebakken en daarna kan het gepatineerd worden of afgegoten in brons. Al mijn beelden, ook die van keramiek, kunnen op aanvraag in brons gegoten worden. Een aantal is ook te koop in keramiek.

Ik maak portretten van mensen en dieren in opdracht. In overleg zijn dan enkele poseer sessies nodig aangevuld met foto’s. Keramiek is voordeliger dan een afgietsel in brons

Voor prijzen van beelden en opdrachten of atelierbezoek kunt u contact met mij opnemen via het formulier op deze site.  Ik exposeer regelmatig en in diverse galeries zijn bronzen beelden van mij te zien.

Naast mijn beeldhouwwerk hou ik me ook bezig met fotografie en dan vooral met straat- en natuurfotografie.